Surová čokoláda a mňamky z nej
Čokoládové mňamky a surová čokoláda
Surová čokoláda nazývaná aj kakaová hmota sa vyrába z nepražených kakaových bôbov špeciálnym mletím.
Môžete ju jesť priamo, alebo si z nej pripravovať rôzne čokoládové mňamky. Napríklad:
- osladiť trochou medu
- pridať ovocie - hrozienka, physalis, sušené slivky
- orechy, mandle alebo kakaové bôby
Viete, čo by vzniklo pridaním strúhaného kokosu? Ani ja, ale čokoláda aj kokos sú úžasné a preto výsledok nemôže byť zlý.
Dokážete si vyrobiť si vlastnú zdravú maškrtu - bez bieleho cukru, s množstvom antioxidantov, vitamínov a zdravých tukov.
Na ľudský organizmus má rovnaké účinky ako nepražené kakaové bôby.
Účinky surovej čokolády
Má vysoký obsah antioxidantov ako nepražené kakaové bôby, ktoré dosahujú jednu z najvyšších ORAC* hodnôt.
Surová čokoláda je tak isto ako kakaové bôby najlepším prírodným antidepresívom. Je prirodzeným zdrojom dopamínu a serotonínu, ktoré priaznivo ovplyvňujú duševné zdravie a náladu.
Máte ťažkostí s výkyvmi nálady? Nesiahajte hneď po chemických prípravkoch.Vyskúšajte účinok surovej čokolády. Poriadne sa načokoládujte 🙂