Surová čokoláda a mňamky z nej

Čokoládové mňamky a surová čokoláda

Surová čokoláda nazývaná aj kakaová hmota sa vyrába z nepražených kakaových bôbov špeciálnym mletím.

Môžete ju jesť priamo, alebo si z nej pripravovať rôzne čokoládové mňamky. Napríklad:

  • osladiť trochou medu
  • pridať ovocie - hrozienka, physalis, sušené slivky
  • orechy, mandle alebo kakaové bôby

Viete, čo by vzniklo pridaním strúhaného kokosu? Ani ja, ale čokoláda aj kokos sú úžasné a preto výsledok nemôže byť zlý.

Dokážete si vyrobiť si vlastnú zdravú maškrtu - bez bieleho cukru, s množstvom antioxidantov, vitamínov a zdravých tukov.

Na ľudský organizmus má rovnaké účinky ako nepražené kakaové bôby.

Účinky surovej čokolády

Má vysoký obsah antioxidantov ako nepražené kakaové bôby, ktoré dosahujú jednu z najvyšších ORAC* hodnôt.

Surová čokoláda je tak isto ako kakaové bôby najlepším prírodným antidepresívom. Je prirodzeným zdrojom dopamínu a serotonínu, ktoré priaznivo ovplyvňujú duševné zdravie a náladu.

Máte ťažkostí s výkyvmi nálady? Nesiahajte hneď po chemických prípravkoch.Vyskúšajte účinok surovej čokolády. Poriadne sa načokoládujte 🙂