Kakaové maslo
100% čistý tuk prospievajúci pokožke aj telu.
Kakaové maslo
Kakaové maslo je čistý tuk získaný z kakaových bôbov. Chutí a vonia jemne čokoládovo. Prospieva pokožke svojimi vynikajúcimi hydratačnými vlastnosťami. Vo výžive je zdrojom zdravého tuku plného antioxidantov a minerálov.
Kakaové maslo použitie
- má bod topenia pri teplote ľudského tela
- je vynikajúcim hydratačným krémom spomaľujúcim stratu vlhkosti
- je šetrné k pokožke a má príjemnú arómu
- je vynikajúce pri použití na suchú pokožku alebo na vrásky
- má pri izbovej teplote pevnú konzistenciu
- sa ľahko vstrebáva do pokožky, nezanecháva ju mastnú a dodáva jej lesk
- je skvelé na výrobu mydiel, telových masiel, balzamov a inej prírodnej kozmetiky
- pre veľmi vysokú energetickú hodnotu je vhodné ho používať len v menších dávkach
Obsah účinných látok
Obsahuje prírodné antioxidanty, ktoré mu dávajú dlhú trvanlivosť po dobu 3 rokov. Je prirodzene bohaté na vitamín E, rovnako ako aj na množstvo ďalších vitamínov a minerálov. Vitamín E pomáha pokožku upokojiť, hydratovať a zároveň jej poskytuje kožný kolagén, ktorý zabraňuje tvorbe vrások a ďalším známkam starnutia. Tehotné ženy používajú kakaové maslo na prevenciu a liečbu strií. Pleťové vody a oleje obsahujúce kakaové maslo sa často používajú pri aromaterapeutických masážach na podporu relaxácie a pocitu pohody.
Prečo je lepšie používať kakaové maslo namiesto iných tukov
Je jedným z najstabilnejších, vysoko koncentrovaných prírodných tukov. Predovšetkým v studenej kuchyni je výhodou kakaového masla to, že zostáva pri izbovej teplote v tuhom stave. Pritom neobsahuje žiadne transmastné kyseliny, ktoré sú mimoriadne nezdravé. Tie nájdeme často v rôznych stužených tukoch. Preto je vhodné nahradiť tieto rôzne nezdravé, stužené tuky práve kakaovým maslom.
Čo môžeme s kakaovým maslom robiť
- pridať ho do raňajkovej kaše, prípadne použiť pri výrobe vlastnej čokolády a sladkých pomazánok
- starať sa o pokožku - kakaový tuk obsiahnutý v masle jemne zohrejte, použite ho na telo namiesto telového mlieka