Červený banán - vločky
Banánové vločky z červeného banána chutia ako čerstvo olúpaný banán s podtónom malín či jahôd.
Banánové vločky z červeného banána
Čím sú zvláštne banánové vločky? Sú vyrobené z dozretých banánov. Presnejšie z červených banánov od ekologických pestovateľov. Červený banán je menší ako žltý a je oveľa výživnejší. U nás je prakticky neznámy.
Priaznivý účinok červených banánov
- podporujú imunitný systém
- pomáhajú proti únave
- pomáhajú pri poruchách spánku
- znižujú vysoký cholesterol
- upokojujú nervový systém
Obsah účinných látok
Červený banán je ľahko stráviteľné ovocie s vysokým obsahom sacharidov. Je prírodným zdrojom draslíka, horčíka, železa a fosforu. Taktiež obsahuje veľké množstvo vitamínu A, C a vitamínov skupiny B.
Ako sa sa spracováva červený banán na vločky
- Vločky pochádzajú zo špeciálnych ekologicky pestovaných červených banánov
- Nechávajú sa dozrieť na slnku
- Starostlivo sa preberarajú a usušia prírodným spôsobom
- Neobsahujú žiadne cudzie prísady, ani konzervačné látky
Účinok látok obsiahnutých v červených banánoch
- horčík - podporuje nervovú sústavu
- draslík - dôležitý pre správne fungovanie kardiovaskulárneho systému
- železo - je nevyhnutné pre krvotvorbu
- fosfor - zaisťuje tvorbu a udržanie pevnosti kostí a zdravia zubov
- vitamín A - dôležitý pre zrak a podporu rastu
- vitamín C - podporuje imunitu, vstrebávanie železa a tvorbu kolegénu
- vitamíny skupiny B - nevyhnutné pre správne fungovanie ľudského organizmu
Nutričné hodnoty v 100 gramoch banánových vločiek
- Energia: 1510 kJ (355 kcal)
- Tuky: 0.3g - z toho nasýtené mastné kyseliny: 0.1g
- Sacharidy: 81.2g - z toho cukry: 73.8g
- Vláknina: 5.7g
- Bielkoviny: 4.1g
- Soľ: 0.1g
Zloženie: 100% sušené vločky z červených banánov
Krajina pôvodu: Ekvádor
Vhodné pre vegetariánov, vegánov, celiatikov.
Neobsahuje: lepok, GMO
Upozornenie: Vločky nie sú náhradou pestrej stravy.
Skladujte v suchu a chlade v uzatvorenom obale.
Ako najlepšie chutia banánové vločky
Sú vynikajúcou prísadou do jogurtov, smoothies, kokteilov, ovocných šalátov, rôznych kaší a jedál.
Zmiešajte banánové vločky v pomere 3:1 s vodou a získate vynikajúcu banánovú kašu.
Surový červený banán má antioxidačná hodnotu vyjadrená v jednotkách ORAC* 795 µ mol TE/100g.
* ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity – schopnosť viazania voľných radikálov kyslíka) je sústava noriem na meranie antioxidačnej kapacity potravín a doplnkov výživy, ktorá je medzinárodne uznávaná .
Hodnota ORAC určuje presne akú má potravina - ovocie, zelenina, doplnok výživy - schopnosť neutralizovať a ničiť voľné radikály, Čím je táto hodnota vyššia, tým potravina a v nej obsiahnutý antioxidant účinnejšia. Znamená to, že tým lepšie spomaľuje starnutie organizmu a tým skôr dokáže zabrániť vzniku rôznych ochorení.
Odporúčaná denná hodnota ORAC našej stravy je 3000 až 5000. Ak sa venujete športu, fajčíte alebo máte dlhotrvajúce ochorenie, odporúča sa dvojnásobok.