Červený banán - vločky

Banánové vločky z červeného banána chutia ako čerstvo olúpaný banán s podtónom malín či jahôd.

Banánové vločky z červeného banána

Čím sú zvláštne banánové vločky? Sú vyrobené z dozretých banánov. Presnejšie z červených banánov od ekologických pestovateľov.  Červený banán je menší ako žltý a je oveľa výživnejší. U nás je prakticky neznámy.

Priaznivý účinok červených banánov

  • podporujú imunitný systém
  • pomáhajú proti únave
  • pomáhajú pri poruchách spánku
  • znižujú vysoký cholesterol
  • upokojujú nervový systém

Obsah účinných látok

Červený banán je ľahko stráviteľné ovocie s vysokým obsahom sacharidov. Je prírodným zdrojom draslíka, horčíka, železa a fosforu. Taktiež obsahuje veľké množstvo vitamínu A, C a vitamínov skupiny B.

 

Ako sa sa spracováva červený banán na vločky

  • Vločky pochádzajú zo špeciálnych ekologicky pestovaných červených banánov
  • Nechávajú sa dozrieť na slnku
  • Starostlivo sa preberarajú a usušia prírodným spôsobom
  • Neobsahujú žiadne cudzie prísady, ani konzervačné látky

Účinok látok obsiahnutých v červených banánoch

  • horčík  - podporuje nervovú sústavu
  • draslík - dôležitý pre správne fungovanie kardiovaskulárneho systému
  • železo  - je nevyhnutné pre krvotvorbu
  • fosfor - zaisťuje tvorbu a udržanie pevnosti kostí a zdravia zubov
  • vitamín A - dôležitý pre zrak a podporu rastu
  • vitamín C - podporuje imunitu, vstrebávanie železa a tvorbu kolegénu
  • vitamíny skupiny B - nevyhnutné pre správne fungovanie ľudského organizmu

Nutričné hodnoty v 100 gramoch banánových vločiek

  • Energia: 1510 kJ (355 kcal)
  • Tuky: 0.3g - z toho nasýtené mastné kyseliny: 0.1g
  • Sacharidy: 81.2g - z toho cukry: 73.8g
  • Vláknina: 5.7g
  • Bielkoviny: 4.1g
  • Soľ: 0.1g

Zloženie: 100% sušené vločky z červených banánov

Krajina pôvodu: Ekvádor

Vhodné pre vegetariánov, vegánov, celiatikov.

Neobsahuje: lepok, GMO

Upozornenie: Vločky nie sú náhradou pestrej stravy.

Skladujte v suchu a chlade v uzatvorenom obale.

Ako najlepšie chutia banánové vločky

Sú vynikajúcou prísadou do jogurtov, smoothies, kokteilov, ovocných šalátov, rôznych kaší a jedál.

Zmiešajte banánové vločky v pomere 3:1 s vodou a získate  vynikajúcu banánovú kašu.

Surový červený banán má antioxidačná hodnotu vyjadrená v jednotkách ORAC* 795 µ mol TE/100g.

* ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity – schopnosť viazania voľných radikálov kyslíka)  je sústava noriem na meranie antioxidačnej kapacity potravín a doplnkov výživy, ktorá je medzinárodne uznávaná .

Hodnota ORAC určuje presne akú má potravina - ovocie, zelenina, doplnok výživy - schopnosť neutralizovať a ničiť  voľné radikály, Čím je táto hodnota vyššia, tým potravina a v nej obsiahnutý antioxidant účinnejšia. Znamená to, že tým lepšie spomaľuje starnutie organizmu a tým skôr dokáže zabrániť vzniku rôznych ochorení.

Odporúčaná denná hodnota ORAC našej stravy je 3000 až 5000. Ak sa venujete športu, fajčíte alebo máte dlhotrvajúce ochorenie, odporúča sa dvojnásobok.